Du kan finde forskellige pressemeddelelser her på pressemeddelelser-gratis.dk Du kan Gratis oprette, udsende og publicere din pressemeddelelser hvis du oprettet dig som bruger.

BLIP Systems og Smart CCTV indgår partnerskab for at levere trådløs trafikløsning til britiske byer.

Firma referance: 
Presse Bureau: 
Udsendt via presswire.dk

BLIP Systems, storleverandør af Bluetooth og Wi-Fi løsinger har indgået samarbejde med britiske Smart CCTV for at kunne levere BlipTrack til trafikplagede britiske byer.

Vodskov, Danmark (9. September 2013) – I en verden, hvor flere og flere biler indtager vores allerede overbelastede veje, er behovet for innovative løsninger afgørende for at lette trafikken. I dag bruger vejmyndighederne millioner på dyre og vedligeholdelseskrævende teknologier til at måle og analysere trafik, så da Smart CCTV hørte om at BLIP Systems lavede en nemmere og billigere løsning til at indsamle trafikdata, kaldet BlipTrack, besluttede de to firmaer at indgå partnerskab med det formål at implementere systemet til britiske veje og byer.

Nick Hewitson, administrerende direktør for Smart CCTV Ltd, udtaler: “"Vi har kigget på produkter inden for dette område i ca. 18 måneder, og vi mener, at BLIP Systems løsning ikke kun tilbyder en meget robust sensor teknologi, men også en verdensklasse cloud-baseret trafikstyrings værktøj, som gør BlipTrack systemet let at installere, vedligeholde og meget omkostningseffektiv."

”Vi ser et stort potentiale for BlipTrack på det britiske marked, og sammen med Smart CCTV kan vi levere konkurrencedygtige og kundetilpassede ITS-løsninger til britiske vejmyndigheder”, udtaler BLIP Systems Salgsdirektør Preben Andersen.

Dette er BLIP Systems femte annonceret partnerskab i 2013.

Hvad er BlipTrack?
BlipTrack fungerer ved at placere små sensorer på centralt strategiske steder, som i vejnet, lufthavne eller på offentlige transport centre. Ved at spore Bluetooth og WiFi-enheder såsom mobiltelefoner, tablets og hånd-fri systemer i biler, er det muligt at måle trafikken og beregne rejsetider. Dette giver vejmyndigheder, lufthavne og andre trafikale enheder en række nye muligheder for at udsende køvarsling og ændre vejskiltning i realtid. De kan også evaluere og justere trafiksignaler for at optimere flow, reducere CO2-udledningen mv., for en brøkdel af omkostningerne i forhold til traditionelle teknologier, såsom kameraer, radarer og spoler. De indsamlede data krypteres og indeholder ingen personlige oplysninger.

Bluetooth og WiFi teknologier kan bruges til at beregne rejsetid, da disse teknologier nu er allestedsnærværende. Flere og flere mennesker bruger smartphones, hvor både Bluetooth og Wi-Fi er integreret, og flere og flere biler er udstyret med håndfri-systemer.

Om BLIP Systems:
BLIP Systems er en privatejet trådløs-teknologi virksomhed med hovedsæde nær Aalborg, Danmark. Grundlagt i 2003 som et MBO af Bluetooth aktiviteterne indenfor Ericsson Danmark. Visionen og den høje ekspertise på BLIP Systems stammer fra et særdeles brancheerfarent team. BLIP Systems fokuserer på at udvikle og sælge sporingsløsningen BlipTrack som i dag anvendes på vejene i 15 af de 20 største byer i Danmark, og er ekspanderet globalt til lande som Canada, USA, Tyskland, Schweiz, Storbritannien, Sverige, Norge, New Zealand og Australien. Løsningen er installeret i mere end 20 internationale lufthavne, herunder København, Amsterdam, Toronto og Dubai og for nylig er løsningen også blevet opsat på flere banegårde i Holland.

Om Smart CCTV:
Smart CCTV Ltd er en privatejet forhandler af IP-baseret videoovervågning-, videoanalyse- og laserscanningsteknologier til intelligente transportsystemer. Smart CCTV har hovedsæde i Portmouth og har Storbritanien og Irland som marked. Firmaet har leveret analytiske løsninger til sikkerhedsfirmaer samt vejmyndigheder og deres entreprenører og integratorer siden 2006.

For yderligere information kontakt venligst:

BLIP Systems
Preben Fugl Andersen
Sales Director
Phone: +45 51507572
Mail: preben.andersen@blipsystems.com
www.blipsystems.com

Smart CCTV
Nick Hewitson
Managing Director
Phone: +44 (0) 2392 248251
Mail: nick.hewitson@smartcctvltd.com
www.smartcctvltd.com