Du kan finde forskellige pressemeddelelser her på pressemeddelelser-gratis.dk Du kan Gratis oprette, udsende og publicere din pressemeddelelser hvis du oprettet dig som bruger.

BLIP Systems A/S indgår partnerskab med PEEK Traffic Sverige

Firma referance: 
Presse Bureau: 
Udsendt via presswire.dk

Med BLIP Systems kombinerede Bluetooth og Wi-Fi-løsning BlipTrack og erfaringerne fra en af Europas førende leverandører af trafiksystemer PEEK Traffic, har de to virksomheder indgået et partnerskab med det mål at reducere trafikbelastningen i Sverige.

Vodskov, Danmark (14. Maj 2013) - BLIP Systems og PEEK Traffic Sverige har indledt et bredt strategisk partnerskab, der kombinerer løsningerne fra BLIP Systems med det erfarne og veletablerede firma PEEK Traffic Sverige AB til at introducere BlipTrack trafikløsningen for trafikplagede svenske byer.

"Vi ser kombinationen af vores løsning og PEEK Traffics markedskendskab som et perfekt match for de to selskaber. Peek Traffics viden og deres erfarne medarbejdere er med til at give vores løsning kvalitet og skabe merværdi for BlipTrack og de svenske kunder”, udtaler salgsdirektør Preben Fugl Andersen fra BLIP Systems.

Hvad er BlipTrack?
BlipTrack fungerer ved at man, på strategiske steder på vejene, opstiller små sensorer som opfanger Bluetooth og Wi-Fi signaler fra mobiltelefoner, tablets og integreret håndfri installationer i passerende biler. På den måde kan man måle rejsetider mellem A og B og advare billisterne mod kødannelser og forsinkelser. Desuden kan informationerne bruges til dybere trafikanalyser, så vejinvesteringer og andet bruges mest effektivt. Data kan også bruges til at optimere trafiklys så der bedst opstår ”grønne bølger”.

Bluetooth og Wi-Fi-teknologi kan bruges til trafikmålinger, da teknologierne nu er allestedsnærværende. Flere og flere mennesker bruger smartphones med både indbygget Bluetooth og Wi-Fi og samtidig har flere og flere biler installeret Bluetooth håndfri-systemer. De indsamlede data indeholder ingen personoplysninger og kan ikke bruges til overvågning af personers færden.

"Teknologien og værdien ved at indsamle realtids rejseinformationer ved hjælp af Bluetooth og Wi-Fi, forbedrer vores udbud til kunderne betydeligt, og vi ser BLIP Systems som den førende leverandør af Bluetooth og Wi-Fi sporingsløsninger", siger Business Area Manager Peyman Tavakoli fra PEEK Traffic Sverige AB.

Mens blækket på kontrakten tørrer, er de første BlipTrack sensorer allerede installeret i Stockholm by og på motorvej E4 lige nord for Stockholm.

Om BLIP Systems:
BLIP Systems er en privatejet trådløs-teknologi virksomhed med hovedsæde nær Aalborg, Danmark. Grundlagt i august 2003 som et MBO af Bluetooth aktiviteterne inden Ericsson Danmark. BLIP Systems (Bluetooth Local Infotainment Point) blev etableret med en vision om at udnytte de nye forbindelsesmuligheder i mobiltelefoner, såsom Bluetooth og Wi-Fi, til at levere nærhedstjenester for brugerne. Visionen og den høje ekspertise på BLIP Systems stammer fra et særdeles branche erfarent team. BLIP Systems fokuserer på at udvikle og sælge sporingsløsningen BlipTrack™. I første omgang beregnet til kømålinger i lufthavne, men nu udvidet til at omfatte trafik og kø-analyse i trafikken, på banegårde mv.

Om Peek Traffic AB:
Peek Trafik er en veletableret og førende leverandør af intelligente løsninger, systemer og tjenester med over 25 års erfaring i den europæiske trafiksektor. Det erfarne og sagkyndig team arbejder hårdt for at leve op til udfordringerne omkring styring af overbelastning, integration og infrastrukturnet, og behovet for innovative løsninger af høj kvalitet.