Du kan finde forskellige pressemeddelelser her på pressemeddelelser-gratis.dk Du kan Gratis oprette, udsende og publicere din pressemeddelelser hvis du oprettet dig som bruger.

Stor international pris til Teatret Gruppe 38

Firma referance: 
Presse Bureau: 
Udsendt via presswire.dk

Det århusianske teater, Teatret Gruppe 38, har som det første danske teater nogensinde fået tildelt en af verdens mest prestigefyldte teaterpriser – ASSITEJ Honorary President’s Award for Artistic Excellence.

Ved én af verdens største internationale scenekunstfestivaler for børn og unge, som netop har fundet sted i København og Malmø, fik Teatret Gruppe 38 fra Århus fredag den 27. maj overrakt den ærefulde pris ASSITEJ Honorary President’s Award for Artistic Excellence. Bag den lange titel gemmer sig en af verdens mest prestigefyldte teaterpriser for børn og unge.

Det er første gang, at et dansk teaterkompagni kan bryste sig af opmærksomheden, der tildeles teatret for deres; ”… løbende og vedvarende udforskning af æstetikken… radikale eksperimenter i både form og indhold. Teatret Gruppe 38 skubber konstant til de kunstneriske og tematiske grænser på teaterområdet...”, som det lyder fra juryens begrundelse. Den eneste gang dansk teater tidligere har fået en bid af æren, var da den hollandsk/danske dukkefører, Ray Nusselein, i 1996 modtog prisen som person.

Kulturminister Per Stig Møller gratulerer med ordene: "Prisen fra den internationale teaterorganisation ASSITEJ er endnu et fornemt eksempel på dansk børneteaters høje niveau og internationale gennemslagskraft. Stort tillykke til Teatret Gruppe 38!"

Med prisen kan Teatret Gruppe 38 nu føje endnu en udmærkelse til i rækken. Så sent som i 2010 blev teatret for anden gang udnævnt til Årets Børneteater og gennem tiden er det blevet til hele fire Reumert-nomineringer og to Reumert-priser.

H.K.H. Kronprinsesse Mary af Danmark er protektor for ASSITEJ, og blandt mange prominente gæster, lagde Kong Nana Odid-wour Baah Kokroko III fra Ghana vejen forbi København i anledning af festivalen.