Du kan finde forskellige pressemeddelelser her på pressemeddelelser-gratis.dk Du kan Gratis oprette, udsende og publicere din pressemeddelelser hvis du oprettet dig som bruger.

Museumsøen Berlin

Firma referance: 
Presse Bureau: 
Udsendt via b2bonline.dk

For den kulturelt interesserede turist er Berlin et mekka. Der er mere end 170 museer i byen, og de to mest populære af dem, Pergamon og Altes Museum, har mere end en million besøgende hvert år. Man bliver kun klogere ved at være en af dem.

Skal man starte et sted, er det oplagt at tage turen ud til museumøen, Museum Insel, der ligger mellem to forgreninger af floden Spree. Her finder man det verdensberømte Pergamon-museum, der blev færdigbygget i 1930, og som stadig restaureres, efter at 70 procent blev ødelagt under 2. verdenskrig. Museet består af tre afdelinger: Antiksamlingen, Østens oldtid og Islamisk kunst. Det er her, du finder det smukke Pergamonalter og en replika af en port fra det gamle Babylon, Istharporten, som siges at have været porten til helvede.

Det ældste museum på øen hedder ikke overraskende Altes Museum. Det blev opført i 1830 og regnes for at være et af de vigtigste bygningsværker inden for den klassicistiske arkitektur med klare referencer til Pantheon i Rom. Oprindeligt skulle museet huse hele Berlins kunstsamling, men har siden 1904 udgjort udstillingsrum for fund fra den klassiske oldtid.

Men i Berlin behøver du ikke at gå på museum for at være kulturel. Den europæiske histories vingesus opleves mindst lige så godt, hvis ikke bedre, på en ganske almindelig vandretur igennem byen. Et af byens nyere mindesmærker blev i 2005 åbnet i Berlin-Mitte for at ære og mindes de dræbte jøder i Europa. Den amerikanske arkitekt Peter Eisenman står bag de 2711 dysselignende sten og et informationscenter under jorden. Stenparken fylder næsten 19.000 kvadratmeter med og var indtil 1945 en del af de såkaldte ministerhaver og senere et ingenmandsland langs Muren. Der skulle mere end 11-års offentlig og politisk debat til, før monumentet blev endeligt vedtaget af den tyske Bundestag den 25. juni 1999.

Et andet mindesmærke for krigens ofre er Neue Wache på Unter den Linden, hvor man i øvrigt finder rigtig mange gode hoteller i Berlin Det nye vagthus er oprettet som Tysklands mindesmærke for krigens og tyranniets ofre. Indenfor finder man en forstørret kopi af skulpturen ”Mor med død søn” af Käthe Kollwitz.

Krigshistorien fortsætter ved det tidligere Stasi-fængsel i Hohenschönhausen, som blev overdraget til Justitsministeriets ansvar efter Berlins genforening. Oprindeligt havde man planer om at bruge centret som et åbent fængsel, men protester fra tidligere indsatte, menneskerettighedsaktivister og politikere gjorde, at stedet blev til endnu et af Berlins mange mindesmærker over krigens grusomheder. Siden 1996 har man interviewet tidligere fanger, og på stedet kan man i dag se disse øjenvidneberetninger på den permanente udstilling og desuden opleve forskellige events, foredrag og filmvisninger.
Berlin er ikke bare museernes by, den er et museum i sig selv og et helt oplagt udflugtsmål for den historieinteresserede.

Desuden er det som regel ikke svært at finde et rejsetilbud eller et hotel i Berlin, der passer til lejligheden. Herzlich wilkommen!